cursus mensenportret in pastel

Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren. Een poos geleden heb ik een set pastel potloden gekocht. Na een paar keer geoefend te hebben heb ik het aan de kant gelegd, toch niet mijn ding.. dacht ik.

Op de website van realisme in portret kwam ik een mooie cursus tegen van mensenportretten tekenen. Deze had ik al eens eerder gezien, maar omdat het met pastel was toch niet gedaan. Deze keer dacht ik laat ik het maar proberen. Je kon er ook een materiaal pakket bij bestellen, zodat je gelijk alle juiste kleuren en producten thuis had. In deze cursus teken je doormiddel van een video samen een tekening. Eerst een paar kleine tekeningen en dan een eindopdracht. Er word stap voor stap uitleg gegeven en laten zien wat je moet doen. Wat was het een fijne leerzame cursus, ik heb heel veel geleerd. En achteraf ben ik heel blij dat ik de pastelpotloden toch ontdekt heb. Want wat is het een fijn materiaal om mee te werken, als je eenmaal weet hoe je het moet gebruiken.

Na deze cursus ben ik gelijk met de eerste tekening met pastel begonnen. Het resultaat hiervan komt binnenkort op de site.